Workshops Kunstnomade

De kunstenaar verblijft in de maand Juni als Artist in residence met zijn huis op wielen op of rond de locatie van De Museumwerf Vreeswijk Nieuwegein.

Op de Museumwerf gaat hij historische casco’s die op de werf wachten op restauratie inpakken en uitpakken. Samen met de deelnemers gaat hij er grote collages van maken over de bootvluchtelingen.

workschop kunstnomadeRobert Roelink: “Het thema is echte vrijheid en misschien moet een boot ook wel vleugels krijgen, omdat deze vluchtelingen gewoon de oversteek per vliegtuig hadden moeten kunnen maken? Immers we zijn toch allen wereldburgers? Zelf ben ik voor 500 euro naar Singapore gevlogen afgelopen maart. Vluchtelingen hebben duizenden euro’s voor vrijheid overgehad en betaald aan een mensen smokkelaar.

Het onderwerp is zwaar, maar de uitvoering kleurrijk en luchtig. Zo is ons leven, zo is de kunst.”

Doordat de kunstenaar verblijft op de werf is het proces waarin het kunstwerk ontstaat ook sterk afhankelijk van de inspiratie die de context biedt aan de kunstenaar en de deelnemers. Op vaste dagdelen kunnen bewoners, scholen, bezoekers en groepen bijdragen aan het project. Mensen nemen zelf plastic mee. Door er een herhalende activiteit van te maken wordt er binding gecreëerd binnen de buurt en kunnen schoolklassen en BSO’s meedoen aan het project. Deelnemers worden via sociale media en gericht uitgenodigd om langs te komen met hun plastic afval om daarmee het kunstwerk te creëren. Er is daarbij veel ruimte voor eigen inbreng.

Maximum aantal deelnemers per workshop: 15
Kosten:  € 5,- per deelnemer inclusief entree museumwerf, koffie en thee
Opgeven: museumwerf@museumwerf.nl ovv dagdeel en “kunstnomade”

Over de kunstenaar:
Robert Roelink (Kunstnomade) studeerde aan de academie in Kampen en is docent beeldende kunst.

Zijn werken bestaan uit schilderijen, collages, beelden en installaties op locatie. Hedendaagse materialen als huishoud plastic, afval plastic, acryl en tape gebruikt hij om zijn werken te maken. Thema’s als het milieu probleem door de menselijke invloeden, de verlaksing van de democratie, de hang naar het verheerlijken van economische waarden en de nieuwe verschillende revoluties, worden binnen zijn werk.

Hij noemt zichzelf een kunstnomade die zich manifesteert vanuit zijn camper.

“Ik sta met één been midden in de maatschappij en met het andere wil ik de mogelijkheid behouden om zo vrij als een vis in mijn habitat te leven; de natuur. Niet op de vlucht maar opzoek, altijd flexibel opzoek. Mijn werken bestaan uit schilderijen, collages, beelden en installaties op locatie.”

www.robertroelink.com