Tjalk Concordia wordt ingekort, deel 3

Na een weekend uitrusten wordt maandag 16 maart weer met frisse moed verdergegaan met de sloopwerkzaamheden.

Hier weer even een blik van bovenaf. Op het vlak staat flink wat regenwater. Hugo brandt even een gaatje in het vlak zodat het water weg kan lopen.

Het vlak komt steeds meer spanning komen te staan omdat het verband uit het schip raakt. Het bolt iets op. Op de rechter foto is Hugo bezig met het wegsnijden van een deel van de kim.

Ook van een schip kun je delen hergebruiken. Een reep uit de zijde krijgt tijdelijk een mooie toepassing.

In het vlak wordt nu volop gesneden door de Van Aalderens. Onder het schip beschermen zeilen de kabels van de hellingwagens. Maar de vonkenregen zorgt er wel voor dat een van de zeilen vlamvat. Het begin behoorlijk te roken . . . .

Gelukkig is een klein waterstraaltje voldoende om de boel snel te blussen waarna men weer verder gaat met het snijden. Op de rechterfoto zijn grijze lijnen zichtbaar. Daar hebben de mannen hun snijbranders al door het vlak laten gaan.

En weer valt er een stuk van het vlak naar beneden . . . .  Ondertussen wordt de afgebroken binnenbetimmering afgevoerd. Op de rechterfoto komt Sofie met een doos afval naar buiten. Met zo’n groot doorgeefluik wordt het afvoeren weer een stuk gemakkelijker.

En zo ziet het werk er vanaf bakboordzijde uit.

Opnieuw is een gedeelte van het vlak losgekomen.

Aan het eind van de werkdag is dit het resultaat. De werkvloer ligt bezaaid met brokken maritieme geschiedenis. De vlakdelen worden morgen afgevoerd als oud-ijzer. De mannen hadden graag nog 10 minuten doorgewerkt. Dan was ook het laatste vlakdeel losgesneden. Maar 17 uur is 17 uur. Dan wordt er niet meer gewerkt. De gasflessen worden dichtgedraaid. Morgen weer verder.