Time is Money – de allerlaatste Parlevinker

Het is zover! Het boek ‘Time is Money – de allerlaatste parlevinker’ van Wim van Hooren is verschenen! Onze Wim van Hooren uit het Limburgse Belfeld was echt de allerlaatste parlevinker van Nederland en wellicht ook van Europa toen hij in 2008 stopte met zijn varende winkel.

In 1964 stapte Wim als 16-jarige bij zijn vader aan boord en in de parlevinkerij. Vader Jan en later ook Wim waren een begrip en graag gezien in de binnenvaart. Niets was bij hen te veel. De klanten waren echt koning.

In het boek vertelt Wim over zijn vader en grootvader die hem voorgingen in het vak en kijkt hij terug op zijn ruim 44-jarige loopbaan als parlevinker. Het is een onderhoudend, persoonlijk boek met spannende, vaak grappige verhalen en soms met een ernstige noot.

Het boek -een must-have voor fans van de (oude) binnenvaart!- is op aanvraag verkrijgbaar bij de Museumwerf via museumwerf@museumwerf.nl (€20,65 (incl. BTW). Pinnen is mogelijk.

Wegens corona kon het boek helaas niet op feestelijke wijze worden gepresenteerd. Daarom is een speciale website geopend: www.deparlevinker.com.

Museumstuk
Wims zo specifieke en authentieke winkelschip Time is Money maakt deel uit van onze collectie <<klik hier>> en is dus bij ons te bewonderen. Dit kan ter plekke maar ook vanuit de luie stoel met een eerdere uitzending van RTV Utrecht: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1440772