Themazondag 7 juli Workshop fotografie bij Museumwerf Vreeswijk

Op zondag 7 juli is er weer Themazondag bij de Museumwerf. Het onderwerp is fotografie. Dat is niet zo vreemd want bij de Museumwerf zijn tal van fotogenieke objecten te vinden. Wat te denken van historische schepen of ouderwetse stoere werktuigen?

Op de Themazondag wordt een workshop fotografie gegeven voor beginners en huis-tuin-en-keukenfotografen die meer uit hun fototoestel willen halen. Of dat toestel nu een spiegelreflex, compact camera, systeem camera of smartphone is, dat maakt niet uit.

De workshop vindt plaats in het Theehuys van de Museumwerf. Aanvang is om 13.00 uur. Docent is Piet de Boer. Kosten: € 2,00 p.p. (inclusief entree).

De workshop begint met wat theorie. Daarna gaat u op pad met de opdrachten foto’s te maken van grote objecten, zoals de gebouwen, schepen of kranen op de Museumwerf, en detailfoto’s van bijvoorbeeld ankers, kettingen, touwen, roestplekken of klinknagels.

Een selectie van de gemaakte foto’s wordt vervolgens met elkaar besproken en beoordeeld. Uiteraard wordt als afsluiting door de deelnemers de beste foto van de workshop gekozen.  De maker krijgt een aardige attentie.

Het is handig van te voren het eigen fototoestel nog eens goed op zijn mogelijkheden door te nemen. Lees de gebruiksaanwijzing door en neem deze mee naar de workshop. Vergeet niet een usb-kabeltje mee te nemen zodat uw toestel op een laptop kan worden aangesloten.

De workshop wordt gehouden in het Theehuys van de Museumwerf van 13.00 tot 17.00 uur. Docent Piet de Boer: Fotografie werd mijn hobby vanaf het moment in m’n jeugd dat ik een camera kreeg. De techniek heeft me altijd geïnteresseerd. Ik was al snel aan het experimenteren met filters en voorzetlenzen. Uiteraard kwam er een donkere kamer voor het ontwikkelen en afdrukken van de foto’s. Zo’n 15 jaar geleden heb ik een digitale camera aangeschaft. De mogelijkheid om de digitale beelden te bewerken opende nieuwe wegen.”

De Boer heeft zich toegelegd op natuurfotografie en is lid van de natuurfotovereniging VAN en van de fotowerkgroep van de IVN waar hij recentelijk meewerkte aan een fotocursus.

Het maximale aantal deelnemers aan de workshop bedraagt 20 personen. Dus wilt u meedoen aan deze workshop, meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan via henny@museumwerf.nl. Want vol is vol!