De Museumwerf Vreeswijk kent drie soorten vrijwilligers:

  • museale vrijwilligers
  • technische vrijwilligers
  • vrijwilligers voor het Theehuys.

Onze museale vrijwilligers noemen wij gastheren of gastvrouwen. Zij zijn aanwezig als het museum open is en ontvangen de bezoekers. De vrijwilligers beantwoorden waar mogelijk de vragen van de bezoekers. Sommige museale vrijwilligers geven ook rondleidingen. Hiervoor kan – indien u dat wenst – een opleiding worden gevolgd. Omdat de Museumwerf Vreeswijk een kleinschalig museum is, ontstaat er vaak al gauw contact met de bezoekers. Dit is een van de leuke aspecten van het vrijwilliger zijn bij de Museumwerf Vreeswijk.

De technische vrijwilligers zijn de mensen die de gebouwen onderhouden, het machinepark, de helling en de bijbehorende lieren en het buitenterrein. Met al deze gevarieerde werkzaamheden, die ze vaak in teamverband verrichten, zorgen zij ervoor dat de Museumwerf optimaal kan werken.

De vrijwilligers in ons Theehuys zijn ook gastheren en gastvrouwen. Zij staan achter de bar en schenken onze bezoekers iets te drinken als het Theehuys geopend is. Het Theehuys is open bij de rondleiding van grotere groepen, vergaderingen, symposia en evenementen. Soms wordt als onderdeel van een rondleiding ook een lunch of een high tea verzorgd.

Lijkt het u iets om bij ons vrijwilliger te worden? Neem dan contact op met Volkert Münzebrock, hoofd museum & vrijwilligerscoördinator,

tel: 06 19 995 176. Of stuur een mail naar volkert@museumwerf.nl

BACK