NIEUWE WERFBAAS VOOR MUSEUMWERF VREESWIJK

Voorzitter Ko Blok (links) en penningmeester Guus Delen (rechts) feliciteren Dick met zijn nieuwe functie.

Dick van Dam is vanaf maart 2020 de nieuwe werfbaas bij Museumwerf Vreeswijk. Hij is tevens meewerkend voorman. Dick werkt sinds 2016 bij de Museumwerf als ijzerwerker/lasser en als draaier/machinebankwerker. De Museumwerf is voor hem bekend terrein. Hij werkte eerder ook al bij Scheepswerf en Machinefabriek Buitenweg -de voorloper van de Museumwerf- waar hij in 1977 als 17-jarige werd hij aangenomen. In 1999 maakte Dick de overstap naar Fischcoon in Vianen, een bedrijf dat brandblusapparatuur, hydrauliek en generatorsets maakte voor de offshore en raffinaderijen.

Foto Håkon Akkerman uitreiking Anna van Rijnpenning door burgemeester Bakhuis

Opleidingscoördinator
Dick volgt Ton van der Heijden op die op 1 maart, na 17 jaar dienstverband als werfbaas met pensioen heeft moeten gaan. Ton blijft verbonden aan de Museumwerf die hij mede onder zijn leiding heeft opgebouwd. Hij is aangesteld als opleidingscoördinator voor leerlingen in de metaalsector. Ton werkte voorheen gedurende 34 jaar als ijzerwerker/lasser en als calculator/technisch tekenaar bij Scheepswerf en Machinefabriek Buitenweg. Vorig jaar werd zijn 50-jarig jubileum bij de werf op grootse wijze gevierd. Als blijk van waardering voor zijn inzet voor de samenleving ontving hij uit handen van burgemeester Frans Backhuijs de Anna van Rijnpenning.

Who is Joop Dorleijn

Joop Dorleijn is de uitvoerend beheerder van de website. Vragen, aanvullingen en/of verbeteringen kunt u mailen naar de inhoudelijk beheerder Cisca de Ruiter via cisca@museumwerf.nl.

BACK