Aan de Prins Hendriklaan, de overzijde van de Museumwerf, liggen 11 historische schepen. Deze schepen vormen een gevarieerde collectie. Deze schepen zijn er door de Schouwcommissie uitgekozen. De keuze is in eerste aanleg bepaald door de oorspronkelijkheid van de schepen: hoe authentieker, hoe beter. Verder is ook gelet op het tot stand brengen van de nodige variatie, om zo een collectie schepen te verkrijgen, die een afspiegeling geven van de historische binnenvaart.
Via de pont kan een bezoek aan de Museumwerf worden gecombineerd met een wandeling langs deze historische schepen. Voor elk schip is een informatiebord geplaatst, waarop wetenswaardigheden over het betreffende schip staan vermeld. Soms treft u achter het bord geen schip aan of past het bord niet bij het schip dat er ligt. Dat kan vooral tijdens het vaarseizoen het geval zijn want schepen zijn er nu eenmaal om mee te varen. Na verloop van tijd keren ze weer terug op hun vertrouwde plek, achter het informatiebord. Voor meer informatie klik <<hier>>

Langs de Dorpsstraat, in het verlengde van de Prins Hendriklaan, ligt de passantenhaven. Daarin liggen eveneens historische schepen. Zij liggen daar voor een bepaalde tijd.

Wilt u een tijdje of permanent een plekje in onze haven, dan kunt u contact opnemen met onze havenmeester Ton Vermeulen:

havenmeester@museumwerf.nl   of   06 38 017 592

Foto’ s uit het verleden en heden.

 

BACK