Omgeving Vreeswijk

Ontdek Vreeswijk

Het oude dorp is goed bewaarde historie en dat vraagt om ontdekt te worden. Als je door Vreeswijk wandelt, zie je mooie gevels, monumentale panden en kleine straatjes. De winkels en gezellige terrassen zorgen voor een aangenaam verblijf. Wie Vreeswijk bezoekt, komt graag nog eens terug!

sluis_vreeswijk

Stadsmarkering Nieuwegein

Wandelroute

Rondje-Schippersdorp-1-aspect-ratio-408-255 copy

Gebruiksaanwijzing

U kunt de wandelroute op elk gewenst cijfer starten. U leest een korte toelichting bij de wandelpunten op de kaart. Via QR-code bordjes langs de route leest en hoort u meer informatie. De QR-codes op de wandelkaart geven u informatie over het ontstaan van Vreeswijk, de scheepvaart, scheepsbouw en het verdedigingswerk.

Kanovaart

utrechtkano

Kanoroute van Nieuwegein naar Vreeswijk

Dit is een kanoroute van Nieuwegein naar Vreeswijk. De route gaat over de Doorslag, het Merwedekanaal en de Oude Vaartsche Rijn.

Kanoroute IJsselstein, Nieuwegein, Vreeswijk en Lopikerkapel

Dit is een kanokaart van Nieuwegein, IJsselstein en omgeving. In dit gebied heb ik 2 routes gemaakt, met elk hun eigen kanokaart

Voetveer

Naast de Amaliabrug en de Oranjebrug en recht ertegenover, attenderen drie ingegraven plaatstalen verwijzingstableaus naar het voetveer.

Op basis van tekeningen en beschrijvingen van een vergelijkbaar voetveer over de Dommel te Den Bosch, is in 2009 op de Museumwerf een authentiek voetveer gebouwd. Het voetveer is opgenomen in de routing van het museum en gedurende de openingstijden te bedienen.

Een tocht over de lek met de Voet- / Fietsveer Vrevia

De leukste manier om van Vreeswijk naar Vianen te gaan (of omgekeerd), is met het Voet- / Fietsveer Vrevia. Je hebt op het pontje een prachtig uitzicht over de Lek. Zowel aan de Vreeswijkse kant als aan de Viaanse kant staan genoeg bankjes waar je heerlijk kunt zitten om over de rivier te staren en te genieten van het uitzicht en de schepen die voorbij varen.

Kijk voor meer informatie op Vrevia.nl en voor meer fiets- en wandeltochten kijk op Dagje weg.

UT08-07
39091a4c18220af6e1fafba830d4aeb2317e1dbf