Op 19 oktober is er een lezing bij Museumwerf Vreeswijk verzorgt door Stanny van den Akker, aanvang programma 13:00 uur

Geboren en getogen binnen schipperskringen kreeg Stanny van den Akker het leven en werken in de binnenvaart met de paplepel mee. Die binnenvaart zag zij als schippersdochter en -vrouw veranderen. De vragen vanuit de wal bleven echter dezelfde. Want hoe zit dat eigenlijk als je dag-in-dag-uit met je partner op je varende eiland bent? Hoe ziet de woonruimte eruit op een schip? Of hoe gaat het met schoolgaande kinderen? En hoe onderhoud je sociale contacten? Hoe ging dat vroeger en hoe gaat dat nu?

Aan de hand van lichtbeelden, gedichten en anekdotes geeft Van den Akker u graag een kijkje achter de schermen van een groep die vaak verschilt van andere beroepsgroepen en toch ook weer zoveel overeenkomsten heeft. Van den Akker: “Schippers, het zijn net mensen!”

Voor de (oud)schippers is de lezing Leven en werken in de Binnenvaart een feest der herkenning. Voor anderen een goede gelegenheid kennis te maken met de oude en de moderne binnenvaart en met de mens erachter.

Hentru bij de Eefdesluis, 1985 (Foto: Leo Schuitemaker)

Programma:

• 13:00–13:30 uur   Ontvangst bezoekers in het Theehuys
  • 13:30–14:45 uur   Lezing “Leven en werken in de Binnenvaart” door Stanny van den Akker in de Expositieruimte
  • 14:45–15:15 uur   Pauze in het Theehuys
  • 15:15–16:30 uur   Deel 2 van de lezing in de Expositieruimte

Toegang:

€ 5,00 p.p. (incl. een kopje koffie/thee) I.v.m. voorbereidingen graag tijdige aanmelding via museumwerf@museumwerf.nl. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein en is rolstoelvriendelijk. Parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving. Voor info en routebeschrijving: www.museumwerf.nl.