KunstZomer op de Museumwerf

Deze zomer komen 3 gerenommeerde kunstenaars naar de Museumwerf Vreeswijk om er samen met buurtbewoners, kinderen en kunst/cultuurliefhebbers het project ‘KunstZomer’ gestalte te geven.

De kunstenaars -Robert Roelink, Erik Sok en Sasja Bork- zullen in samenwerking met de ambachtslieden en vrijwilligers van de Museumwerf verschillende workshops begeleiden. Deze workshops hebben alle drie een andere insteek, maar zijn alle zeer toegankelijk en leuk om te doen, vereisen geen ervaring van de deelnemers en maken gebruik van de inspirerende entourage en de materialen die al op de Museumwerf aanwezig zijn.

Inpakken in plastic

Robert Roelink gaat samen met het publiek historische casco’s die op de werf wachten op restauratie. Samen met de bezoekers van de werf wil hij er grote collages van maken over de bootvluchtelingen. Hij vraagt deelnemers kleurrijke plasticzakken mee te nemen. Robert: “Het onderwerp is zwaar, maar de uitvoering kleurrijk en luchtig. Zo is ons leven, zo is de kunst.” Zie voor meer informatie workshops kunstnomade

Gevonden objecten

Erik Sok geeft een introductie over hoe je van gevonden objecten kunst kan maken. Op de Museumwerf is zoveel ouds maar moois te vinden waarmee je iets nieuws kan maken. Kettingen, verroest plaatstaal, touwen… noem maar op. Onder deskundige begeleiding van de ambachtslieden van de Museumwerf kan het publiek in de metaalwerkplaats aan de slag om zelf een kunstige sculptuur te maken. Zie voor meer informatie community art project: beelden maken met erik sok

Schip als schildersdoek

Sasja Bork neemt de woonark Christina die aan de kade ligt als schilderdoek. Samen met buurtbewoners, schoolkinderen en bezoekers van de Museumwerf zal ze deze in een drietal schilderworkshops tot een varend kunstobject transformeren. Zie voor meer informatie community art project: verf de werf

Oproep en informatie:

Wil je de KunstZomer op de Museumwerf Vreeswijk ook meemaken en met de kunstenaars werken aan leuke projecten? Kom dan vooral meedoen en meld je aan voor de workshops via: museumwerf@museumwerf.nl.

  • Voor meer praktische informatie over de verschillende data van de workshops klik <<hier>>
  • De kunstenaars komen tijdens de Themazondag van 5 juni, van 14:00 tot 16:00 uur, op de Museumwerf uitleg geven over de Kunstzomer en presenteren dan hun projecten. Dit is een mooi moment om kennis te maken en je op te geven!
  • De resultaten van de workshops zullen tijdens het grote nautische evenement Vreeswijk Vol Vaart in het weekend van 30 juli gepresenteerd worden.

 

Themazondag is er elke eerste zondag van de maand in het zomerseizoen van 13 tot 17 uur. Het Theehuys met binnen- en buitenterras is dan geopend. Entree: € 2,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis.