Deel 11 uit de serie boltjalk Aeltje – slot

Maandag 5 juli is het zover! Vergezeld van een cameraploeg van omroep MAX, zijn baron Frans en de baronessen Nathalie, Nora en Vita en hun medewerkers naar de Museumwerf gekomen om Aeltje plechtig te water te laten. Aan barones Nathalie is het de eer het schip te dopen.

Natuurlijk hoort daar de fles champagne bij die de baron en de barones aan het touw vastknopen onder toeziend oog van hun dochters Nora en Vita en natuurlijk de cameravrouw.

Zo’n champagnefles breekt niet zomaar maar moet met kracht tegen het schip worden gegooid…

Uiteindelijk glijdt de boltjalk van de helling.

Nog even een terugblik op de Aeltje zoals ze drie en een halve maand terug op de helling kwam. Alhoewel er nog veel moet gebeuren, is dit toch een wereld van verschil!

Eenmaal gedoopt en tewatergelaten, zet het bolschip Aeltje zelfstandig koers naar haar thuishaven, het landgoed Mariënwaerdt. Daar zal verder worden gewerkt aan de inrichting van het schip tot rondvaartboot.

De medewerkers van Museumwerf Vreeswijk wensen de Aeltje een behouden vaart en hopen dat de rondvaarten mogen bijdragen aan het behoud van het landgoed.

(Opnames van de tewaterlating zijn te zien in ‘In het hart van ons Landgoed’ van MAX-programma ‘Noord-Zuid-Oost-West’ (NPO 2, 18.20 uur). De dag van de uitzending is nog niet bekend.)

Who is jackgrondel

You need update your bio: Edit your profile