Community- Art project beelden maken met Erik Sok

Community- Art Erik SokIn deze workshop gaan deelnemers vergane glorie tastbaar maken aan de hand van gevonden objecten die direct verbonden zijn aan de scheepswerf en het belang van de binnenvaart voor Nieuwegein.

Hoe? De deelnemers zoeken naar overblijfselen op de museumwerf maken daar zelf een object van. De kunstenaar leidt de eerste bijeenkomst in en geeft een instructie in beeldend werken. Medewerkers van de Museumwerf introduceren de Museumwerf en de cultuurgeschiedenis en begeleiden het lassen en slijpen. In overleg kunnen de deelnemers op openingstijden van de museumwerf zelfstandig verder werken. Erik Sok sluit de serie af met een ballotage voor de prijs van het mooiste inventieve sculptuurtje (de Museumwerf Behouden Vaart Fles prijs)

De objecten die nu een Scheeps-kunst-sculptuur zijn geworden kunnen in juli geëxposeerd worden en daarna kan men ze mee naar huis nemen…

Praktisch
Maximum aantal deelnemers: 10
Kosten € 25,- inclusief entree Museumwerf, materiaal, koffie en thee
Opgeven: museumwerf@museumwerf.nl ovv dagdeel en “beelden maken”
Startbijeenkomst zondag 5 juni 14:00-17:00 uur
Eindbijeenkomst zaterdag 3 juli 14:00 uur

Over de kunstenaar:
Erik Sok woont zelf op een schip in Amsterdam (en heeft er een schip naast liggen als atelier) en beoefent heel diverse kunstuitingen die altijd maatschappelijk geëngageerd zijn. Hij is de initiator van veel kunstprojecten zoals je kunt zien op www.eriksok.nl.
Hij maakte installaties voor o.a. Rijnhuizen, Uitgebeeld en Amsterdam Light Festival. Zijn installatie www.wrakkentochten.nl gaf de inspiratie voor het community art project ‘Art is waar het Hart is’ op de Museumwerf.
https://www.amsterdamlightfestival.com/nl/routes/water-colors/freedom-as-a-valuable-friend-erik-sok/
http://eriksok.nl/Installaties.html