Bierproeverij bij Museumwerf Vreeswijk, donderdag 21 september 2017

Bier was in vroegere tijden volksdrank no 1. Bij gebrek aan fris drinkwater was bier een relatief gezond alternatief dat men redelijk veilig kon innemen. Het alcoholpercentage was nog geen 2%. De oude binnenvaart was op verschillende manieren betrokken bij de bierbranche:

  1. als aanvoerder van fris water en ingrediënten
  2. als vervoerder van het bier naar de klant
  3. als klant zelf.

Daarom organiseert Museumwerf Vreeswijk in het Theehuys van de Museumwerf Vreeswijk, i.s.m. de Nieuwegeinse Brouwerij Julius, op donderdag 21 september een bierproeverij. Hier kunt u kennis maken met 5 verschillende ambachtelijk gebrouwen bieren van deze nog jonge brouwerij.

Daarnaast vertelt eigenaar/brouwer Vincent Verhaar over de geschiedenis, het proces en de ingrediënten die gebruikt zijn voor de productie van het te proeven bier. Uiteraard wordt de proeverij vergezeld van verschillende hapjes die afgestemd zijn op de biersmaken. Brouwerij Julius richt zich vooral op het brouwen van bieren die gemakkelijk drinkbaar zijn. Bieren komen het best tot hun recht in de seizoenen waar ze voor bedoeld zijn.

Aanmelden via henny@museumwerf.nl o.v.v. bierproeverij 21 september 2017. Kosten voor de proeverij bedragen € 17,50 p.p. Bij aanvang contant betalen (pinnen is helaas niet mogelijk!!). Minimum leeftijd: 18 jaar! Aanvang 19.30 uur in het Theehuys van de Museumwerf Vreeswijk